Nybörjarkurs på Emmaboda GK

-Den rätta vägen in i golfen

Börja spela golf!

För att börja spela golf på en auktoriserad golfbana och räkna ett så kallat handicap krävs två saker. Du ska ha genomgått en nybörjarkurs som leder till ett grönt kort. Den nybörjarkursen hålls på de flesta större golfklubbar i Sverige och ska alltid ledas av en instruktör som genomgått tränarutbildningen.

Det andra kravet för att kunna spela golf på en av Sveriges ca 500 golfbanor är att du är aktiv medlem i en golfklubb. Är du medlem i en golfklubb får du oftast spela fritt på just den klubben men även spela mot en erlagd avgift på andra golfklubbar i Sverige. Är du inte aktiv medlem får du inte spela golf på någon golfbana. När du väljer att spela på någon annan golfklubb utöver den golfklubb du är medlem på betalar man en avgift som kallas för greenfee. Greenfee-avgiften varierar beroende på bana du besöker!

När dessa två krav är uppfyllda har du kommit riktigt långt med din golf. Nu kan du spela hur mycket du vill och när du vill och börja räkna handicap som är ett mått på hur duktig du är. 

Tjusningen med golf är att vi kan alla tävla mot varandra, senior som junior, etablerad spelare som nybörjare. Det viktiga är dock att man alltid försöker besegra banan, det är alltså en kamp mot sig själv snarare än mot sin motståndare.


All träning på "Guedragolf Academy" & Emmaboda GK görs utav PGA Professionals Farid Guedra och Anton Guedra

Kursprogram 

Kursen består av 14 lektionstimmar som ger dig grundkunskap i följande:

  • Puttning
  • Chippning
  • Järn och utslag
  • Spel på banan
  • Material-genomgång
  • Regelgenomgång

Kursavgift 3295:-
I priset ingår rangebollar och lån av klubbor under träning om så behövs.